Türkiye Finans İş Yeri Finansmanı Hesaplama
Türkiye Finans iş yeri kredisi ile yeni iş kurmak ya da işlerini geliştirmek, büyütmek isteyen müşterilerine bu düşüncelerini gerçekleştirme imkanı tanıyor. Bu yazıda Türkiye Finans iş yeri finansmanı ile ilgili bilgiler veriliyor.
Türkiye Finans İş Yeri Finansmanı Kullanma
Türkiye Finans iş yeri kredisini, katılım bankacılığı çalışma koşulları kapsamında kullandırır. Kredi çekmek isteyen kişi almak istediği işyerini Türkiye Finans’a bildirir. Türkiye Finans ilgili mülkü satın alır. Daha sonra kredi kullanmak isteyen müşterinin uygun bulduğu vade koşullarına göre harcanan tutarın üzerine kar payı eklenir. Bu kar payı da hesaba katılarak borç taksitlendirilir ve müşteri tarafından Türkiye Finans’a ödenir.
Bütün borç bittikten sonra alınan mülk, Türkiye Finans Katılım Bankası tarafından müşterisine devredilir.
Türkiye Finans İş Yeri Finansmanı Hesaplama Adresi
Türkiye Finans iş yeri finansmanını bankaya gitmeden hesaplamak için kullanılabilecek internet adresi şudur:
Türkiye Finans İş Yeri Finansmanı Başvuru Kanalları
Türkiye Finans iş yeri kredisi almak için banka şubelerine gidilebilir. Bu amaçla şubelerin yerini öğrenmek için kullanılabilecek internet adresi şudur:
Türkiye Finans iş yeri finansmanı konusunda detaylı bilgi edinmek için bankanın çağrı merkezi aranarak müşteri temsilcisi ile de görüşülebilir. Bu amaçla aranacak Türkiye Finans çağrı merkezi numarası: 0 850 222 22 44 ’dür.
Türkiye Finans İş Yeri Finansmanı Masraflar
Türkiye Finans iş yeri kredisi kullanırken banka tarafından talep edilen masraflar şunlardır:
- Türkiye Finans iş yeri finansmanı kullanımında alınan tahsis ücreti toplam tutarın % 1’i kadardır. (100.000 TL kredi için hesap yapılırsa tahsis ücreti 1000 TL olur.)
- Türkiye Finans ipotek tesis ücretini 350 TL olarak belirlemiştir.
- İlgili mülkün değerinin saptanması için hazırlanması gereken ekspertiz raporu için bankanın talep ettiği ücret 750 TL’dir.
Türkiye Finans’tan 100.000 TL iş yeri kredisi çekildiğinde geri ödeme aylık taksitleri şunlardır:
- 100.000 TL iş yeri kredisi 12 ay vade ile geri ödenmek koşulu ile çekildiğinde uygulanan kar payı oranı % 0.99 olup, aylık taksit tutarı 8.879 TL’dir. Toplam geri ödenecek tutar ise 107.812 TL’dir
- 100.000 TL iş yeri kredisi 24 ay vade ile geri ödenmek koşulu ile çekildiğinde uygulanan kar payı oranı % 0.99 olup, aylık taksit tutarı 4702 TL’dir. Toplam geri ödenecek tutar ise 114.103 TL’dir
- 100.000 TL iş yeri kredisi 36 ay vade ile geri ödenmek koşulu ile çekildiğinde uygulanan kar payı oranı % 0.99 olup, aylık taksit tutarı 3316 TL’dir. Toplam geri ödenecek tutar ise 120.626 TL’dir
- 100.000 TL iş yeri kredisi 48 ay vade ile geri ödenmek koşulu ile çekildiğinde uygulanan kar payı oranı % 1.14 olup, aylık taksit tutarı 2627 TL’dir. Toplam geri ödenecek tutar ise 127.381 TL’dir
- 100.000 TL iş yeri kredisi 60 ay vade ile geri ödenmek koşulu ile çekildiğinde uygulanan kar payı oranı % 0.99 olup, aylık taksit tutarı 2218 TL’dir. Toplam geri ödenecek tutar ise 134.364 TL’dir
- 100.000 TL iş yeri kredisi 84 ay vade ile geri ödenmek koşulu ile çekildiğinde uygulanan kar payı oranı % 0.99 olup, aylık taksit tutarı 1759 TL’dir. Toplam geri ödenecek tutar ise 149.005 TL’dir
100.000 TL İçin Türkiye Finans İş Yeri Finansmanı Aylık ve Yıllık Maliyet Oranları
Türkiye Finans iş yeri finansmanı sağlarken kullandırdığı kredi için, uyguladığı kar payı oranı % 0.99 ‘dur. Bahse konu finansmanın geri ödemesi için banka tarafından tanınan en uzun vade 84 aydır.(7 yıl) Bu bilgiye göre 100.000 TL işyeri finansmanı için aylık ve yıllık maliyet oranları şunlardır:
- 100.000 TL iş yeri finansmanı için geri ödemede banka tarafından 12 ay vade uygulanıyor ise, aylık toplam maliyet % 1.53 olup yıllık toplam maliyet ise % 19.95 ‘dir.
- 100.000 TL iş yeri finansmanı için geri ödemede banka tarafından 24 ay vade uygulanıyor ise, aylık toplam maliyet % 1.37 olup yıllık toplam maliyet ise % 17.72 ‘dir.
- 100.000 TL iş yeri finansmanı için geri ödemede banka tarafından 36 ay vade uygulanıyor ise, aylık toplam maliyet % 1.31 olup yıllık toplam maliyet ise % 16.95 ‘dir.
- 100.000 TL iş yeri finansmanı için geri ödemede banka tarafından 48 ay vade uygulanıyor ise, aylık toplam maliyet % 1.28 olup yıllık toplam maliyet ise % 16.56 ‘dir.
- 100.000 TL iş yeri finansmanı için geri ödemede banka tarafından 60 ay vade uygulanıyor ise, aylık toplam maliyet % 1.27 olup yıllık toplam maliyet ise % 16.32 ‘dir.
Türkiye Finans iş yeri kredisi alabilmek için gereken yasal şartlar şunlardır:
- Başvuru sahibi en az 18 yaşını doldurmuş olmalıdır. 18 Yaşın doldurmamış bireylerin müracaatları kabul edilmez.
- Başvuru sahibinin kredi notu ne kadar yüksek ise, istenilen kredinin alınabilme ihtimali o kadar yükselir.
- Başvuru sahibi geçimini nasıl sağladığına dair evrakları, başvuru aşamasında bankaya sunabilmelidir.
- Alınacak işyeri için banka tarafından ek güvence istendiğinde kredi çeken müşteri bu teminatı gösterebiliyor ise, bahse konu kredinin alınması için müracaat sahibinin eşinin de rızası olduğunu bildiren resmi dilekçenin bankaya ibrazı gereklidir. (Müracaat sahibi evli değilse böyle bir belge aranmaz)
Türkiye Finans İş Yeri Finansman İçin Gerekli Belgeler
Türkiye Finans’ın iş yeri kredi müracaatında talep ettiği evraklar şunlardır:
- Başvuru sahibinin kimliğini bildiren nüfus cüzdanı,
- Başvuru sahibinin adresini bildiren resmi ikametgah belgesi veya en son 2 aya ait elektrik, su, telefon veya doğalgaz faturası, ( Fatura başvuru sahibi adına düzenlenmiş ve ödenmiş olmalıdır)
- Satın alınması planlanan konutun kat irtifakı ya da kat mülkiyeti tapusu ile yapı kullanım izin belgesi ( iskan izni)
- Başvuru sahibinin gelir durumunu gösteren bildiren belge;
- Kredi almak isteyen kişi memur ise maaş bordrosu,
- Kredi almak isteyen kişi özel sektör çalışanı ise maaş bordrosunun yanı sıra imza sirküleri,
- Kredi almak isteyen kişi emekli ise, emekli maaşı aylık dökümü,
- Kredi almak isteyen kişinin şirket sahibi veya şirketin ortağı olması halinde bankaya vermesi gereken belgeler şunlardır:
- İşyerine ait vergi levhası,
- İşyerinin son 3 yıllık bilançosu,
- İşyerinin gelir tablosu,
- İşyerinde çalışanların imza yetkisi olduğuna dair düzenlenmiş imza sirküleri,
- Oda kayıt belgesidir.
- Kredi almak isteyen kişi çiftçiyse, istenen evraklar şunlardır:
- Çiftçilik belgesi,
- Çiftçinin sahip olduğu arazilerin tapu belgesi,
- Kredi almak isteyen kişinin kira geliri ile geçindiği hallerde istenen belgeler şunlardır:
- Kira alınan mülkün tapu belgesi,
- Kira kontratıdır.